Posted in Un cuvânt pe zi

O lume de vis

o-llume-de-visCăci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”
 El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci; iată ce va face râvna Domnului oştirilor.” Isaia 9:6-7

Dimineața devreme aerul este proaspăt. Roua încă scaldă pământul și-l răcorește strălucind ca niște boabe de diamant în lumina timidă a primelor raze de soare. Primele păsări își încep trilurile, somnoroase și mulțumite de odihna din noaptea care tocmai a trecut. Ciripitul lor începe încetul cu încetul să umple văzduhul și întreaga lume se trezește la viață! Nimic nu pare să fie rău în jur, totul este cuprins de o liniște profundă, de o bucurie și poftă de viață zglobii. Totul și toți par proaspeți și dornici de o nouă zi de aventură și bucurie! Minunată imagine, nu-i așa?

Și totuși din păcate o astfel de imagine în unele părți ale lumii nu există. Sute de mii de oameni se trezesc dimineața în ropotul obuzelor și gloanțelor, în teroarea atentatelor teroriste, sau în zgomotul poluant și stresant de mașini grăbite. Rutina prăfuită a vieții începe dis-dedimineață fără nici o poftă de viață, iar oameni obosiți pășesc plictisiți de viață spre o nouă zi fără sens. Totul pare deformat, decolorat, ca o imagine prăfuită într-o oglindă spartă. Lumea reală nu este paradisiacă. Deși în unele părți ale lumii pare așa, majoritatea dintre noi nu ne trezim în tril de păsărele și aer proaspăt, ci în zgomot de claxon și aer „proaspăt” poluat! Cu toții avem dreptul la o viață mai bună și mai energică. Cel puțin toți ne-o dorim…măcar o dată pe an, în concediu.

Când am citit versetele de mai sus din Isaia am visat la imaginea dintâi a lumii. Acea lume pașnică și binecuvântată, lipsită de stres și rutină prăfuită. Acest „Copil” care este Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor și mai ales Domn al Păcii, poate restaura această lume decăzută care nu pare să mai funcționeze la potențialul cu care a fost creată. Și când Domnia Lui va fi restabilită, pacea și bucuria fără sfârșit vor umple inimile noastre obosite. Împărăția cerurilor deja a început în inimile copiilor Lui! Și ea va continua o dată cu venirea Lui Isus pe norii cerului. Acum simțim doar o adiere, o mireasmă vagă a cerului în inimile noastre. Dar venirea Lui va aduce pace, bucurie și sens în viețile noastre pe deplin! Toți dorim tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moare! La venirea Lui vom vedea aceste lucruri pe care acum le citim doar în basme și care par ireale. Vom trăi viața la intensitate maximă: dar asta doar alături de El!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s