Posted in Un cuvânt pe zi

Pecetea fermecată

love in colors„Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe brațul tău; căci dragostea este tare ca moartea, și gelozia este neînduplicată ca Locuința morților; jarul ei este jar de for, o flacără a Domnului. Apele cele mari nu pot să stingă dragostea și râurle n-ar putea s-o înece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreț.” Cântarea Cântărilor 8:6-7

Ce este dragostea? Probabil dacă întrebăm o sută de oameni acest lucru, toți ne vor da o sută de răspunsuri diferite. Unii spun că dragostea este un sentiment, alții spun că este o hotărâre, unii spun că dragostea nu poate fi stăpânită, că este trecătoare…Și în funcție de cum percep oamenii înțelesul iubirii, se și comportă unii cu alții. Dacă o văd ca pe un sentiment trecător, atunci oamenii sunt necredincioși cu jurămintele lor de dragoste. Dacă o văd ca pe un sentiment învăpăiat ca focul, sunt în stare să ucidă pentru dragoste. Multe lucruri se fac în numele iubirii cu ură și egoism, și asta pentru pentru mulți dragostea nu trece dincolo de împlinirea dorințelor lor egoiste.

Un lucru este clar: oamenii nu pot trăi fără dragoste. Dragostea însă este mai mult decât un sentiment. Se pot scrie cărți întregi despre ea și tot nu s-ar termina de scris totul despre dragostea și puterea ei de sacrificiu. Dragostea este „o flacără a Domnului” și asta pentru că ea vine din Dumnezeu. Și nimic nu poate stinge iubirea adevărată. Dragostea nu poate fi cumpărată cu nimic și nici nu poate fi vândută. Acel foc profund care arde în inima omului care iubește mistuiește flămând necazurile vieții, arde cu putere chiar și în mijlocul furtunii! Un lucru este sigur însă: dragostea este focul care nu se stinge cu apă! Și toți oamenii au măcar un tăciune, măcar o scânteie în suflet care mocnește acolo pentru cineva și care nu poate fi stinsă cu nimic!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s