Posted in Un cuvânt pe zi

Ziduri din viața noastră…

Caut printre ei un om care să înalțe un zid și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc nici unul.” Ezechiel 22:30

21Zidurile sunt construite de oameni pentru a delimita și proteja. Construim ziduri pentru case, pentru garduri, pentru delimitarea unui teritoriu, pentru apărare…Găsim tot felul de ziduri în lumea întreagă: Marele Zid Chinezesc, Zidul Plângerii, ziduri vechi din cetăți și orașe antice, ziduri în formă de labirind…De asemenea ele pot fi construite din cărămidă și mortar, din piatră, dar și din materiale mai slabe cum ar fi nuiele sau chiar din plante.

De ce sunt importante zidurile? După cum spuneam ele delimitează un teritoriu, dar ele pot împiedica și accesul intrușilor într-un anumit loc. În principal avem ziduri pentru delimitare și protecție. Și totuși Ezechiel vorbește aici despre altfel de ziduri. Și inimile noatre au în ele principii și reguli pe care le stabilim noi și care reprezintă ziduri de protecție și delimitarea privind trăirea vieții noastre. De pildă creștinii își construiesc ziduri în inima lor prin Cuvântul lui Dumnezeu. Când Satan vine la inima omului credincios și încearcă să pătrundă cumva acolo, zidul credinței construit prin Duhul Sfânt, îl împiedică să pătrândă.

Dumnezeu îi spune lui Ezechiel că are nevoie de un om care să stea în spărtură, care să acopere neajunsurile zidului stricat. Zidul spart din inima noastră poate lua forma unei alcoolemii, sau a duhului minciunii, sau a unui păcat care ne tot biruie. Omul care poate sta în spărtura inimii noastre este Hristos care a murit pentru noi. El este singurul în stare să acopere eficient spărturile din zidurile inimii noastre.

Dar mai sunt și altfel de spărturi…De exemplu sunt familii în care doar un membru este credincios Domnului. Acel om este delegat de Hristos să mijlocească pentru familia lui, să se roage pentru mântuirea ei.

Dumnezeu caută oameni vrednici să stea în spărturile acestei lumi. Unii din acești oameni trebuie să lupte cu moartea, alții să înceapă să repare zidurile și găurile din ele construind prin Hristos ziduri de dragoste și credință, alții trebuie tencuiască zidurile prin Cuvântul Lui…O lume fără ziduri, fără reguli morale sfinte care să fie urmate este o lume haotică în care adevărul relativ își arată efectele devastatoare. Noi, cei care L-am cunoscut pe Hristos suntem chemați în zidurile sparte ale acestei lumi să mijlocim pentru oamenii pierduți înainte Tronului Îndurării. Când nu vor mai fi oameni care să stea în spărturi, lumea va fi nimicită

Advertisements

2 thoughts on “Ziduri din viața noastră…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s