Posted in Un cuvânt pe zi

Când se va sfârși totul?

sfârșitul tuturor lucrurilor„…căci sfârșitul nu va fi decât la vremea hotărâtă.” Daniel 11:35b

Tot mai des se aude vorbind despre sfârșit. Mass-media face caz și propagandă pe fiecare eveniment tragic de pe planetă, anul 2012 a fost marcat ca an al sfârșitului după calendarul Maya, anul 2000 a fost așteptat de unii îmbrăcați în haine albe pentru că se presupunea că trecerea într-un nou mileniu aduce cu ea și vremea sfârșitului. Ba chiar și o eclipsă totală de soare este așteptată cu teamă și înfrigurare de neștiutori, toți așteptând vremea sfârșitului. Interesant este că mulți din cei care vorbesc despre sfârșit nu sunt creștini.

Totuși despre ce sfârșit este vorba? Pentru că sfârșitul este perceput diferit de mulți oameni. Unii consideră că sfârșitul înseamnă terminarea tuturor resurselor, alții văd în sfârșit un colaps al reproducerii umane și astfel pierderea rasei, alții își imaginează sfârșitul prin topirea ghețarilor și formarea unui potop ca a lui Noe, unii văd în sfârșit ciocnirea unui corp ceresc cu planeta Pământ, și unii văd prin sfârșit distrugerea planetei de către noi oamenii, și supraviețuirea unora puternici în vre-un buncăr minunat până când toate pericolele vor trece. Aceștia din urmă visează la repopularea planetei cu o rasă de elită, ca un fel de nou început al vieții pe o planetă nouă. Unii nici măcar nu cred într-un sfârșit, ci văd totul ca pe o evoluție.

De-a lungul timpului mulți au încercat să ghicească vremea sfârșitului. Diferite secte și-au dat cu părerea că sfârșitul va fi în cutare an, bazați pe anumite calcule sau profeții false. Este clar însă că un sfârșit va exista. Și el nu va fi din cauza terminării resurselor sau încălzirii platenei, nici din cauza supra populării planetei sau a colapsului reproducerii. Ci sfârșitul este hotărât de Dumnezeu pentru a extermina răul. Nimeni nu știe când va fi acest sfârșit. Nici măcar Isus.

Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” Matei 24:36

La vremea sfârșitului se vor întâmpla lucruri nemaivăzute și îngrozitoare și lumea va părea un haos imens. Dar asta va fi doar pentru o vreme, până răul va fi judecat și pedepsit. Dumnezeu ne promite un cer nou și un pământ nou pentru cei care Îl iubesc și Îl slujesc cu credincioșie. Este evident faptul că nici un buncăr ascuns, nici o navă spațială rezistentă, sau vreo altă construcție umană nu va rezista judecății lui Dumnezeu. Corpurile cerești se vor topi de mare căldură, și cerurile se vor strânge sul ca o carte. De oriunde ar fi împrăștiat răul nostru, el va fi găsit și Judecat de Creatorul tuturor lucrurilor.

Sfârșitul nu va fi decât la vremea hotărâtă de Dumnezeu. Și pentru că nu știm când este această vreme, trebuie să stăm mereu pregătiți, credincioși și cu ochii ațintiți spre cer. Pentru că numai cei care s-au încrezut în Isus ca Salvator vor fi scăpați de judecata sfârșitului și se vor bucura de fericire eternă. Aceste lucruri nu sunt basme și filosifii false. Ele se vor întâmpla, și la cum arată planeta noastră actuală, tind să cred că vremea sfârșitului este mai aproape ca niciodată. Întrebarea nu este dacă va fi în sfârșit, ci dacă suntem noi pregătiți pentru el!?

Advertisements

3 thoughts on “Când se va sfârși totul?

  1. Foarte mulți așteaptă sfârșitul lumii ca pe o izbăvire sau chiar un divertisment. Mă tem că omenirea va fi luată prin surprindere, fiindcă niciodată nu poți fi suficient de pregătit pentru așa ceva.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s