Posted in Un cuvânt pe zi

Libertate, dulce libertate…

libertatea„Căci Domnul este Duhul; și unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.” 2 Corinteni 3:17

Libertatea…este o stare dorită de orice pământean! Dincolo de bogăție, de faimă și putere, libertatea constituie nu doar un drept fundamental al oricărei ființe umane, ci și dorința profundă de a avea libertate de alegere în viață. Putem avea multe feluri de libertate: libertate religioasă, libertatea de exprimare, libertatea de a alege între bine și rău, libertatea de a călătorii fără nici o piedică, libertatea de decizie în viața proprie, libertate de conștiință…probabil că ne-ar lua o zi întreagă să spunem câte tipuri de libertate putem întâlni. Și ne dăm seama de libertate doar atunci când riscăm să o pierdem. Ne amintim de libertatea de exprimare atunci când auzim că un stat comunist a condamnat pe cineva care și-a exprimat deschis opiniile. Ne amintim de libertatea de a alege, atunci când aceasta ne este îngrădită, ne amintim de libertatea de decizie în propria viață, atunci când decid alții pentru noi, ne amintim de libertate în general, atunci când ajungem după gratii și singura libertate pe care o avem este să stăm într-o celulă întunecată.

Libertatea este un lucru mare și practic se poate vorbi despre ea în orice domeniu al vieții. Libertatea sau slobozenia, după cum este numită ea de Scripturi, este prima decizie pe care a pus-o Dumnezeu în fața omului. Libertatea de a alege între ascultare și neascultare, între viață și moarte. Și iată-ne acum, după mii de ani de neascultare de Dumnezeu, o generație care crede că are libertate, dar care pare mai încarcerată în lanțurile vieții mai tare ca oricând. Câți dintre voi ați privit răsăritul de soare azi dimineață? Câți dintre voi ați admirat natura încețoșată zilele astea? Câți dintre voi ați ascultat cântecul păsărelelor sau ați privit cu melancolie formele norilor de pe cer? Ne lăudăm că avem libertate, dar trăim ca închiși într-o închisoare. Închisoarea vieții! Închisoarea fricii de ziua de mâine, închisoarea neliniștii și păcatului. Mergem tăcuți pe aceleași traiectorii zilnice, fără să privim în jurul nostru, chiar și farmecul aglomerat și poluat al orașului, chiar și ploaia măruntă și cenușie care ne udă fața. Și atunci unde este libertatea noastră?

Adevărata libertate începe din inima noastră. Când avem țepușe fel de fel pe care ni le-am înplântat în inimi, țepușe care ne judecă pe noi și îi judecă și pe ceilalți după standardele noastre, am pierdut libertatea. Nu este dreptul nostru de a judeca și de a ne judeca! Dreptul nostru este la o viață liberă de vicii, de teorii false, de păcate apăsătoare. Și singura cale de a primi libertatea este prin credința în Iisus Hristos, care pe lângă mântuirea pe care o dă sufletelor noastre, ne mai dă și libertate în tot ceea ce facem: libertatea de a trăi frumos, fără excese sau lipsuri, libertatea cumpătării și a bucuriei, libertatea de a îndrăzni fără teamă înainte lui Dumnezeu cu orice cerere și rugăciune. Și mai ales prin Jertfa Lui, avem „intrare liberă” în Raiul Lui.

Libertatea nu este o poveste; ea este o realitate care poate fi trăită! Tu ai libertate în toate domeniile vieții tale?  Și mai important decât orice: crezi că ai „intrare liberă” în fața prezenței Creatorului tău? Gândește-te la libertate astăzi…și dacă nu o ai, câștig-o!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s