Posted in Un cuvânt pe zi

Legăminte

curcubeu pozaCe este un legământ? O înțelegere însoțită de o promisiune a respecta înțelegerea dintre două sau mai multe persoane. Uneori legământul este însoțit și de un semn, de un ritual sau un act scris prin care se marchează înțelegerea. Dacă pe vremea lui Avraam legămintele erau precedate de dăruirea unor animale, de un ospăț și de sădirea unui pom, astăzi unele legăminte sunt întocmite de notari publici, căpătând o conotație juridică.

Care este importanța legămintelor? Ele ne fac de cuvânt, ne aduc aminte că este important să ne ținem promisiunile făcute și totodată ne dau încrederea că și cealaltă parte implicată își va ține cuvântul. De-a lungul timpului Dumnezeu a făcut diverse legăminte cu oamenii. Unele s-au adresat întregii populații pământești, altele au fost adresate doar poporului Israel (cum ar fi intrarea în țara Canaan). Printre primele legăminte cunoscute dintre Dumnezeu și om este și cel de a nu mai distruge niciodată viața de pe pământ prin potop. Ne amintim cu toții de Arca lui Noe și de potopul care a distrus viața de pe pământ. Semnul legământului a fost pus de Dumnezeu în nori: curcubeul. Astăzi noi știm că acest curcubeu este format din picături de ploaie prin care trec razele de soare. El însă este pus în nori ca să ne reamintească promisiunea lui Dumnezeu că nici un potop nu va mai distruge planeta noastră.

Un alt legământ este cel Nou Testamental, prin care Dumnezeu promite mântuirea sufletului uman, în urma credinței în Iisus Hristos. Dumnezeu a pecetluit deja legământul și ni l-a înmânat prin jertfa Domnului Iisus la Golgota. Din păcate însă nu toți oamenii vor să semneze acest legământ. Mulți consideră că nu au nevoie, sau nu îi dau importanță. Mulți nici măcar nu-l consideră un legământ, ci mai degrabă o poveste. Și totuși în fața instanței Supreme, vom da socoteală despre decizia noastră de a accepta sau nu legământul mântuirii. Iar decizia duce la consecințe. Deci care este decizia ta în privința legământului iubirii lui Dumnezeu față de tine?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s