Posted in Un cuvânt pe zi

Misterul podurilor vechi

poduri vechiAşa că, să nu vă temeţi de ei. Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic tăinuit care nu va fi cunoscut.” Matei 10:26
 Cu ceva timp în urmă am făcut curățenie într-un pod de casă plin de lucruri vechi prăfuite, depozitate acolo ani la rând. Am găsit bibelouri vechi, cadre de bicicletă, fotografii de familie vechi, dar și lucruri noi depozitate în cutii curate, așteptându-și rândul să iasă la lumină într-o casă nouă. Diversitatea lucrurilor găsite în pot era mare, la fel de mare aproape precum sentimentele care m-au trecut în timp ce le-am evaluat și curățat pe toate. Podurile reprezintă o parte a casei în care de obicei depozităm amintirile,: lucruri pe care le-am folosit dar am renunțat la ele, amintiri dureroase sau fericite, pe care le așezăm cu grijă în unghere întunecate, în speranța că vom reveni vreodată asupra lor. Poate cândva ne vor fi din nou folositoare, poate lucrurile de acolo ne vor reînvia trecutul. Uneori în pod ascundem lucrurile de ceilalți, trecem sub tăcere misterioasă.
Curățând acel pod plin de praf, m-am gândit la noi, la mintea noastră și la sufletul nostru. De multe ori inima și mintea noastră arată ca un pot prăfuit. Depozităm în ele amintiri dureroase sau fericite, depozităm dragoste și ură, furie și resentimente, iar în cursul anilor se strâng în podul inimii noastre mormane de „cutii” cu amintiri și sentimente. Aceste cutii formează de multe ori ziduri între noi și Dumnezeu și între noi și oameni. Acele amintiri prăfuite cu gust amărui pot genera comportamente pline de furie la adresa aproapelui nostru.
Poate că în podul inimii tale ai ascuns secrete crunte, sau poate doar sentimente de amărăciune, de tristețe. Poate că ții în inima ta lipsă de iertare și ură. Și podul inimii tale este prăfuit și aglomerat de un amalgam de lucruri trecute nerezolvate.
Cu toții avem câte ceva în podul inimii noastre. Important este ce ținem ascuns acolo? Pentru că nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit și nimic tăinuit care nu va fi cunoscut. Toate lucrurile vor ieși în final la lumină: amintiri rușinoase, dureri, ură, dragoste, nostalgie…toate vor cunoaște lumina judecății lui Dumnezeu.
Mai bine este să facem curățenie în podul inimii, să aerisim fiecare ungher întunecat și să facem lumină, pentru ca atunci când este timpul de a da lucrurile la lumină, să nu ne fie teamă, să nu avem nimic de ascuns!
Tu când ți-ai făcut curat ultima oară în „podul”inimii tale?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s