Posted in Un cuvânt pe zi, Uncategorized

Dumnezeu nu are toane

„Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, și dreptul rău ca soarele la amiază.” Psalmul 37:4-6

Psalm 37Îmi amintesc că prima oară când am dat atenție sporită acestor versete biblice a fost atunci când mi-au fost scrise pe o foiță de prietena mea cea mai bună. Poate că le citisem până atunci, dar am trecut peste ele cu ușurință. Însă prietena mea, inspirată fiind de Duhul Domnului, mi le-a scris în semn de dedicație la momentul potrivit.

Au trecut mai bine de zece ani și încă păstrez foița aceea cu drag în locul în care-mi țin amintirile. Totuși versetul de față nu este o amintire, ci un fapt real acum și aici, deși versetele au fost scrise cu mii de ani înainte să le descopăr eu sau prietena mea. Și David trecea prin necazuri și nedreptăți la vremea respectivă. Era poate descurajat și chiar nedreptățit până într-acolo încât a trebuit să facă pe nebunul în fața unui împărat pentru a scăpa cu viață. Nici David nu știa unde îi este locul, ce trebuie să facă și încotro să-și îndrepte pașii. Era dezorientat, cu o armată de mercenari în spate care mai aveau și familiile cu ei. În țara natală erau vânați de împăratul Saul, peste granițe era cunoscut ca dușman. Parcă nu mai era loc pe pământul celor vii pentru el și ceata lui. Cum să nu te prindă descurajarea?

Ce să faci când nicăieri nu se găsește loc pentru tine, și nimeni nu este dispus să te ajute? Tot în același psalm David dă răspunsul: „Când strigă un nenorocit, Domnul aude și-l scapă din toate necazurile lui.” (Psalmul 34)

Dumnezeu nu are toane. Dacă promite ceva, se ține de cuvânt, indiferent de circumstanțele în care ne aflăm sau de starea noastră psihică, fizică sau spirituală. El este un Dumnezeu credincios, care îți ține promisiunile în orice vreme. Mai târziu și David și-a văzut promisiunea de a deveni împărat al lui Israel îndeplinită. Și noi astăzi avem promisiunea Lui de a ne purta de grijă în orice situație. El poate răsturna situația nefavorabilă în care te afli acum și aici, poate deschide drumuri nebănuite pentru tine și poate revărsa binecuvântări nevisate peste ființa ta. Tu nu trebuie decât să te rogi, să aduci laude lui Dumnezeu și să aștepți cu credință și convingere că El este la lucru în viața ta chiar acum!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s