Posted in Un cuvânt pe zi

Canicula vieții

psalm„Tu, Doamne, nu-mi vei opri îndurările tale; ci bunătatea și credincioșia ta mă vor păzi întotdeauna.” Psalmul 40:11

Un nou răsărit de soare și o briză răcoroasă ne mângâie creștetele după o perioadă fierbinte de vară. După o așa caniculă, aceste adieri revigorante au un efect calmant și relaxant; parcă aduc speranța  de ceva mai bun.

Uneori același lucru este și în viață. Problemele, deciziile grele, temerile, boala, suferința…ne dogoresc sufletul. Se face caniculă pe cărarea vieții și parcă la un moment dat totul devine sufocant. Și oricât am încerca să ne răcorim la un „aer condiționat” al evadării din cotidian, canicula pare mai dogoritoare. Dar la un moment dat vine și momentul acela mult așteptat în care briza speranței bate peste noi. Atunci canicula vieții se risipește și speranța unor vremuri mai bune este palpabilă.

În Psalmul 38 David trece prin ceva teribil. Biblia nu menționează care-i sunt problemele din acea perioadă, dar din câte le descrie David, sunt extrem de dureroase atât fizic cât și spiritual. Descurajările de orice fel îl epuizează și simte că nu mai are răsuflu, după cum mărturisește și în următorul Psalm: „Abate-Ți privirea de la mine și lasă-mă să răsuflu, până nu mă duc și să nu mai fiu!” (Psalmul 39:13). Dar continuă în Psalmul 40 cu mult curaj spunând:

Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile și planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine.” Psalmul 40:5

Canicula vieții a început să se risipească și din nou vedem cum bunătatea lui Dumnezeu rezolvă orice problemă în mod miraculos. Avem nevoie în fiecare zi de minuni în viața noastră. Minuni mici, minuni mari, dar minuni reale, venite în mod divin. Și ele nu întârzie să apară atâta vreme cât rămânem în așteptare privind cu ochii credinței spre Tatăl minunilor: spre Dumnezeu.

Când canicula vieții dă peste noi din nou, este bine să ne amintim că vremea este schimbătoare, și că dacă astăzi ne topim în căldura vieții, mâine sigur se va răcori și chiar va ploua cu binecuvântări neașteptate și minunate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s