Posted in Un cuvânt pe zi

O lume fără păsări

Matei

Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât* despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” Matei 10:29-31

Când primele raze ale răsăritului pătrund văzduhul, se aude primul ciripit. Apoi, ca la comandă, începe un cor întreg de zburătoare să-și intoneze trilurile în dezordine acustică, dar care împreună formează un cor al naturii minunat care ne umple inimile și bucurie și pace. Voiciunea cântecului păsărelelor care ne dau deșteptarea ne umple inimile de speranță și bucurie și începem ziua cu energie și spor. Nu peste tot însă se aud păsări cântând. Orașele mari și aglomerate au în loc de tril de păsărele zgomot de claxon, în loc de răsărit majestic, aer „proaspăt poluat” și lumini reflecate de abundența reclamelor. Unde nu se aud păsărelele cântând lumea este agitată, alergată de pornirile și stresul ei, mereu obosită și antrenată în jocurile vieții.

Dis de dimineață uneori privesc păsărelele care cântă și ies la vânătoare. Sunt atât de multe încât mă întreb dacă este pentru toate hrană. Și apoi îmi amintesc dă Domnul nostru Iisus ne spune că și vrăbiile au preț, iar hrană pentru ele este din belșug. Fiecare pasăre își are musculița ei pentru micul de jun, pentru fiecare înaripată se târăște undeva un viermișor apetisant, și fiecare dintre ele cântă cu veselie mulțumiri la adresa Creatorului.

Și dacă astfel  fiecare dintre ele se delectează cu ospăț, ce putem spune despre noi care suntem coroana creației lui Dumnezeu? Dumnezeu ne numără până și perii din cap, știe câți ne cad, și câți rămân să-ncărunțească. El numără și firimiturile de la masa noastră și le pregătește ospăț și furnicilor și păsărilor și altor animăluțe și insecte neștiute de noi. Și dacă El poartă de grijă tuturor vietăților într-un mod atât de iubitor, cu cât mai mult ne va purta și nouă grija? Nouă, cei pentru care a murit Hristos?

Câtă vreme mai avem păsări care cântă, putem fi siguri că Dumnezeu încă ne numără perii din cap și nevoile din viață. Când vor înceta păsările să intoneze simfoniile naturii, atunci putem ști sigur că nu mai este chip de pace pe pământ, că trilul lor nu mai poate fi auzit din cauza răutății, egoismului și a zgomotului de război. Slavă Domnului însă: și azi dimineață am fost treziți de cântecele pline de bucurie a unor pliscuri flămânde, care Îl lăudau pe Dumnezeul Creator! Încă mai avem speranță și încă mai sunt numărate multe binecuvântări pentru noi! Și astăzi El ne calculează perii capului, ne cântărește hrana și găsește rezolvare pentru fiecare dintre nevoile noastre! Mulțumim Lui pentru dragostea și grija de Tată pe care ni le poartă!

Advertisements

One thought on “O lume fără păsări

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s