Posted in Un cuvânt pe zi

Podoabe eterne

DSCF1436

„Închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte, tremuraţi înaintea Lui, toţi locuitorii pământului!” Psalmul 96:9

Citisem cândva o carte despre comorile pierdute ale omenirii. De-a lungul istoriei nici nu ne putem imagina cât de mult aur, cât argint, câte nestemate și câte materiale fine au fost pierdute, îngropate în negura vremii. Unele comori au rămas uitate, altele încă sunt căutate cu ardoare. Faraonii Egiptului Antic sunt cunoscuți pentru mormintele lor fastuoase și pline de comori și podoabe, pe care preoții zeităților antice le considerau sfinte. Acele podoabe se presupunea că aduceau blesteme tuturor celor care râvneau la ele… Cunoscute sunt blestemele scrise pe pereții piramidelor și adresate celor care aveau intenția de a profana mormântul faraonului.

Mai este și comoara lui Iacov ascunsă sub stejaul de la Sihem (întreaga întâmplare este relatată în Geneza 35). Iacov împreună cu toată casa lui au scos cerceii și dumnezeii străini (cel mai probabil din aur) și i-au îngropat pentru totdeauna.

Poporul Israel în cartea Exodnului este întristat datorită păcatului și în semn de smerenie nu și-au pus podoabele pe ei, făcându-se referire la aur, pietre scumpe și argint.

Este de înțeles că podoabele sfinte nu sunt din aur, pietre prețioase, argint sau alte materiale valoroase. Și totuși, noi trebuie să ne înfățișăm la închinare înaintea Domnului îmbrăcați în podoabe sfinte. Care sunt acestea?

Podoabele închinării noastre constau într-o inimă curată, plină de prezența Duhului Sfânt, în straiele de „in subțire” ale faptelor bune pe care le facem cu dragoste. Cum poate fi împodobit un om mai frumos decât cu dedicare, dragoste, smerenie și respect la adresa Creatorului său?

Închinarea noastră trebuie să fie însoțită de podoabele sfinte. Și fie că mâncăm, fie că bem, fie că ne rugăm sau facem orice altă activitate cotidiană, pe lângă podoabele noastre exterioare, să ne îmbrăcăm și cu podoabele sfințeniei. Doar atunci închinarea noastră va fi primită cu adevărat în fața tronului Său!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s