Posted in Un cuvânt pe zi

Din cioburi de preț

dscf1762Sunt momente în viață când toate planurile sunt distruse, când toate visele se spulberă. O explozie de așchii luminoase precum artificiile se împrăștie deasupra cerului vieții. Ne uităm uimiți, derutați, temători, chiar cu admirație la spectacolul de iluzii. În fiecare ciob vedem o frântură din visele noastre. În fiecare scânteie vedem scrumul speranțelor năruite. În fiecare lumină…o iluzie. Viața din mintea noastră pe care am țesut-o luni de zile cu migală, s-a destrămat deodată în fața realității. Într-o clipă acel castel de vis din imaginație s-a năruit, cutremurat de circumstanțele crunte.

Și ce să faci când tot cerul pare furios pe tine? Ce să faci când norii îți scriu intens un NU? Oare se termină viața la un vis? Oare totul se sfârșește în fața unui singur eșec? Sau dincolo mai este ceva? Putem privi dincolo de scrum, de dărâmături și cioburi? Se mai poate face ceva cu rămășițele? Sau putem scrie doar cuvinte frumoase despre ele?

Auzisem despre întâmplarea unui prinț care dorea să participe la un concurs de opere de artă. Astfel că lucrase cu măiestrie la un vas din aur și pietre prețioase. Lucrarea finală tăia respirația oricărui muritor. Peste noapte însă o pisică a năruit minunea și a spart-o. Înainte cu o zi de concurs, lucrarea maiestruasă a prințului era cioburi! Deznădăjduit, prințul a încercat să repare răul. A luat un vas de lut, pe care a lipit cu multă migală fiecare ciob din aur și pietrele prețioase. Lucrarea finală era desăvârșită. Cioburile au dat naștere unui obiect de o frumusețe rară. Bineînțeles concursul a fost câștigat de prințul creativ.

Cioburile pot fi de folos de multe ori. Deși par fără valoare, ele pot schimba situația în care ne aflăm. Să nu disprețuim cioburile. Dumnezeu poate scoate frumusețe și din cenușă. El învie morții, vindecă leproșii, mângâie inimile rănite…și minunea minunilor, dă viață eternă celor care o cer și o acceptă. Să facem un trofeu din cioburile rămase în urma dezamăgirilor. Ele sunt dovada că am încercat, și pot reprezenta o treaptă mai sus spre un țel mai înalt. Cu Dumnezeu și cioburile au valoare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s